Akkurat som sex

Enkelte ting glemmer man, men de er der fortsatt. Det herlige er at de overrasker deg like mye som den første gangen det skjedde.

Minner og følelser kommer frem når glede, sorg, inspirasjon rammer oss, og dette er mest vanlig når du har latt deg bli tatt av øyeblikket. Eksempler på dette er kanskje når du ser en film, leser en god bok eller bare er heldig med tidspunktet.  Med tiden greier vi nesten alltid å få frem eller få sagt våre innerste ønsker til slutt.

Når du er så heldig og opplever en inspirerende øyeblikk av å lese en fin bok, ser en bra film, eller hva som helst. Så florerer minner, ideer frem som gaver!  De løfter oss og gir oss en helt ny livsgnist en den vi følte for et øyeblikk siden!  Men samtidig gir den også en motsatt effekt, noe som knuser øyeblikket og tar oss tilbake til fortiden eller til vår egen realitet. En påminnelse på at du faktisk har følt dette før, men bare glemt det bort. Glemt at det som en gang ga deg noe, men som ikke var nok for at du skulle gjøre noe med det. Dette gir opplevelsen en bismak, noe som vi fort vil legge i glemmeboken.

Vi lar den negative energien ta fort over. Tanken på at du har vært her før og ikke gjorde noe med det da, skuffer oss. Så inspirasjonen varer kun et øyeblikk og så forsvinner vi inn i rutinen igjen. Akkurat som sex, som for enkelte mennesker blir fort en rutine. Jeg bruker eksempelet sex fordi det var det første som falt meg inn som sammenlignbart.

Sex, man kan miste hensikten med det hele og man glemmer å utvikle det som skjer. Tar hendelsen for gitt og nøyer oss med den korte nytelsen og faller inn i dvale igjen . Mens man venter på at behovet skal komme tilbake igjen. Vi venter og venter på at noe, noen skal hjelpe deg eller gjøre det for deg.  Det vil gå lengere tid mellom fra du gjør noe med det, hvis du ikke fra før har prøvd å utvikle det. En god film er alltid best første gang du ser den, men greier du å leve deg inn i handlingen og føle hva karakterene føler, blir selve filmen enda bedre!

Tanken eller unnskyldningen vi gir oss fra å la være å handle er mange. Den vanligste er ofte, hvorfor forandre noe som fungerer. Det er mange svar på dette, men prøv heller å tenke på at det kan bli bedre, og at dere, de fortjener det. Rutiner ”dreper” i lengden og det vet alle som har gjort noe lenge nok.

Jeg startet å skrive dette fordi jeg ble inspirert etter å ha sett en kortfilm kalt for ”Curfew”. Filmen har ingenting med det jeg skriver om, men den vekket frem et minne. Som mange ganger før blir jeg ofte inspirert til å skrive ned ting for å dele det med andre. Men jeg faller de fleste gangene på latsiden.

Så endelig greide jeg det, her sitter jeg og skriver til dere.

Mens jeg så denne kortfilmen, ble jeg tatt tilbake til da jeg var rundt 12 år. Jeg husker mye fra den tiden. Gutten med de store drømmene og alle de ønskene som bare lå og ventet på meg. Med frie bøyler til å tillate meg å tenke stort, var det alltid noe som sto i veien. Min egen usikkerhet! For oss voksne er det ofte det at vi ikke har tid eller penger til å få gjort ”nye” ting. Men sannheten er ofte en helt annen, bare du har svaret på det!

Lite vet hun, men søstra mi er faktisk den første personen i verden som ga meg den største selvtilliten som barn. Det var en av de viktigste gavene i den tiden som jeg kunne ha fått fra min lillesøster. Og jeg har fortsatt ikke glemt øyeblikket i dets detaljer og hennes ord fra den dagen.

”Hun jenta der, snakker om deg” sa søstera mi til meg.

Å høre noe slikt, var som en bombe adrenalin. For så mye lettelse og glede har jeg måtte lete lenge etter fra den tiden. Setningen løftet meg høyt opp i været, jeg kunne bare ikke fatte det. Jeg var nemlig forelsket i den jenta. Forsvant fort inn i en rus av glede som jeg til den dag i en alder av 30 år fortsatt nyter klangen av!

Du hører hele tiden foreldrene dine fortelle deg nøyaktig det du vil høre, men på en eller annen måte så blir den informasjonen mottatt litt annerledes.

Poenget mitt er at man må ikke gå langt for å hente et smil fra tankenes verden. Det er rett og slett en gave til oss selv. Men ta dette fra meg,  følelsen av å gjøre noe med den tanken, er enda bedre. Så jeg håper at jeg fikk søstera mi til å smile nå. Hvis ikke så prøver jeg igjen med ett av mine andre tusen opplevelser jeg har med og om henne.

IMG_5963 copy 5 og 4 år og idag150370_10151237543891628_698980049_n

Link til kortfilmen:

http://www.imdb.com/title/tt2088735/?ref_=sr_1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s